Undersøgelsesoversigt
Studiet havde til formål at evaluere, hvordan fysiologiske data erhvervet fra Oura Ring under graviditet er forbundet med graviditetsalderen og om disse fysiologiske data kan bruges til at forudsige den naturlige længde af graviditeten i forhold til den kliniske terminsdato. Studiet fokuserede på at vurdere forholdet mellem graviditetsalder og smart ring-metriker, sammenligne fysiologiske metrikker mellem deltagere, der oplevede spontan fødsel på eller før terminsdatoen, og dem, hvis graviditeter varede ud over 40 uger, og undersøge fødselsrelaterede symptomer i forhold til kortere versus længere graviditet.
Vigtigste fund
Studiet viste, at daglige fysiologiske metrikker, herunder puls, temperatur, søvn og aktivitetsmål fra Oura Ring, var statistisk forbundet med graviditetsalderen. Desuden var disse metrikker nyttige til at forudsige, hvilke deltagere der sandsynligvis ville overskride deres terminsdato sammenlignet med dem, der ville føde tidligere i graviditeten. Studiet fandt også, at øgede selvrapporterede fødselssymptomer korrelerede med fremskreden graviditetsalder, men var ikke nyttige til at forudsige, hvilke deltagere der sandsynligvis ville overskride deres terminsdato, sammenlignet med dem, der ville føde tidligere i graviditeten.
Implikationer
Resultaterne af undersøgelsen indikerer, at de fysiologiske metrikker, der er udledt fra Oura Ring under graviditet, er tæt knyttet til fremskridtet af graviditeten. Brugen af flere fysiologiske metrikker i en forbedret random forest model gav beskeden forudsigelse af, om fødslen begynder før eller efter den kliniske terminsdato. Dette repræsenterer en betydelig fremskridt på området for overvågning af moderens sundhed og forudsigelse af fødselens begyndelse. Studiet antyder, at de fysiologiske data indsamlet af Oura Ring kan være forudsigende for tidspunktet for fødslen før eller efter terminsdatoen og tilbyder potentielle fordele for klinisk beslutningstagning og personlig planlægning omkring forventninger til fødslen.
Styrker og begrænsninger
En af styrkerne ved studiet var brugen af data, der blev indsamlet før terminsdatoen, hvilket kunne tilbyde et tidsvindue til personer at træffe vigtige beslutninger og for deres sundhedsudbydere at tilbyde mere personlige anbefalinger eller overveje alternative test/behandling, hvis fødslen sandsynligvis ikke ville starte før terminsdatoen. Dog havde studiet også begrænsninger, herunder vurderingen af proprietære metrikker, der er erhvervet fra en kommerciel smart ring, og manglen på specifikke undersøgelser om forudsigelsen af fødselsstart før termin (37 uger) på grund af det begrænsede antal tilfælde af spontan præterm fødselsstart.
Fremtidig forskning og anvendelser
Studiet åbner op for muligheder for fremtidig forskning i større stikprøver eller højrisikopopulationer for at udvikle modeller, der forudsiger præterm fødsel. Derudover tilbyder brugen af bærbare, ikke-invasive værktøjer til forudsigelse af fødsel, såsom Oura Ring, muligheden for at evaluere sandsynligheden for fødselsstart ved hjælp af ikke-invasive værktøjer i personens hjemmemiljø. Studiets fund understreger også potentialet for Oura Ring til at informere klinisk beslutningstagning og personlig planlægning omkring forventninger til fødselens begyndelse og indikerer dens relevans inden for overvågning af moderens sundhed og forudsigelse af fødselsstart.
Konklusion
Undersøgelsen af Oura Rings evne til at forudsige fødslen i forhold til terminsdatoen repræsenterer en betydelig fremskridt inden for området for overvågning af moderens sundhed og forudsigende teknologi. Resultaterne giver værdifulde indsigter i de potentielle anvendelser af bærbar teknologi, såsom Oura Ring, inden for moderens sundhedspleje og forudsigelse af fødselsstart. Som bærbare enheder fortsætter med at udvikle sig, forventes deres rolle inden for overvågning af moderens sundhed og personlig pleje at blive stadig vigtigere og tilbyde nye muligheder for forbedring af moderens og barnets sundhedsresultater.